csatorna építés

Csatorna építés 

A csatornázási munkák látszólag teljesen szabványosak. A fő nyomócsövek és az elosztási pontok, valamint az épület távolsága konstans. Így ezt a munkát valószínűleg mindenki ugyanúgy végzi el. Így mivel szabvány munkáról van szó, nagyon könnyű a választás, aki a legolcsóbban tudja elvégezni ő lesz a legjobb partner.

 

Azonban ez koránt sincsen így. A legegyszerűbb ételek is, amik pár alapanyagot tartalmaznak az egyik szakácsnál olyan ízletesek és csodásak lesznek, amilyet még sohase ettünk. A másik szakácsnál viszont ehetetlen. S hol van a különbség? Ugyanazokból az alapanyagokból dolgoztak, ugyanaz az alaprecept a két étel mégis ég és föld.

 

A több mint 33 ezer munkaórányi tapasztalat az építőiparban, a csatornaépítések területén megtanította nekünk, hogyan keressük a különbséget az igazán kiváló munkák és azok között, amikről rövid időn belül kiderül mennyi javításra szorulnak.

 

Minőségi különbségek a csatorna építésben

 

csatorna építésAhogy a szakácsoknál, úgy a csatornázási tevékenységben is, az egyik alapvető különbség a munkát elvégzők szaktudása. A másik a technológia, azoknak az eljárásoknak a sora, ahogyan elvégezzük a munkát. A harmadik pedig a rendelkezésre álló eszközök, amivel dolgozunk.

 

A csatornázását, sokszor ma is, – főként családi telkeknél – még rábízzák a kézi munkaerőre, hisz látszólag nem igényel komolyabb hozzáértést. A kézimunkaerő pedig kiássa a kijelölt szélességű és mélységű árkokat. Nyilvánvaló, hogy ebben az esetben senki sem gondolkodik el a talajösszetételén, hogy esetleg, azon az adott helyen annál a földtípusnál érdemesebb valamivel mélyebbre ásni.

 

A lejtésszögekben sem nagyon gondolkodik senki, amivel mondjuk megkönnyítjük a szennyvízelvezetést. Sőt a kapcsolódási, elágazási pontok minél hatékonyabb elhelyezése, a különböző vízrendszerek, gázvezetékek optimálisabb működéséhez sem lesz kérdés. Sőt a vezetőcsövek átmérője és anyagösszetétele, mint egy rendkívül hosszú távra megtervezett beruházás alapfunkciói, nem merülnek fel kérdésként, ha csak az árral operálunk.

 

Így természetesen a csatornázásnál nincs is műszaki tanácsadás, amivel nagyon hosszú évtizedekre könnyíthetjük meg az életünk. A csatornázás ebben az esetben csupán csak meghatározott mélységű és hosszúságú árkok kiásása és becsövezése.

 

Amennyiben ennél jóval többet szeretnél kapni és biztonságban érezni magad a megfelelő csatornázási munkák elvégzésével, inkább kérd ingyenes helyszíni felmérésünk.

 

csatorna építés

Címkék: