Családi ház alaprajz minták

Családi ház alaprajz minták 

Az ember, amikor az álmainak szeretne valamilyen kézzelfogható alakzatot adni, legyen ez akár az új családi ház, akkor óhatatlanul mintákat keres. Az elképzelések, a vágyak, ami alapján egy új családi házat eltervezünk mindig képlékenyek. Ebben a változó képzeteket, vizuális és akusztikus élményeket egyaránt felsorakoztató ábrándban, nagyon sok a nem tisztán körvonalazódó elképzelés. Ilyenkor rendkívüli segítség az agynak, a képzelő erőnek, ha kap valami biztos fogódzót. Fogódzót, ami alapján a képzelet sokkal jobban képes kitölteni, vagy megalkotni a megálmodott teljes képet.

 

Ugyanígy vagyunk ezzel, amikor a családi házunkat is elképzeljük. Először azok az emberek jelennek meg előttünk, akikről biztosan tudjuk, hogy együtt fognak élni velünk ebben a házban. Az ő szokásaik, az ő elképzeléseik, terek, színek, hangulatok sorakoznak egymás mellett. Mindezt annak érdekében, hogy pontosabban lássuk, mi is az, amit szeretnénk. A velünk együtt élők számára fontos terek és elképzelések, alapja természetesen a családi házunk alaprajza lesz.

 

Milyen a jó családi ház alaprajz?

 

A jó alaprajz tartalmazza mind az elképzeléseket, mind az adott ingatlan kínálta lehetőségek elegyét. A jó tervező az, aki a legtöbbet hozza ki a rendelkezésre álló alapterületből, úgy hogy minden együtt lakó térigénye teljesüljön. Sőt emellett fontos cél, az ingatlan is tökéletesen legyen kihasználva és a költségek is vállalhatóak legyenek.

 

A családi házak alaprajzai természetesen absztrakt építészeti termékek. Egy szakavatott szem nem is lát rajta mindent, amit elképzelt, amikor a családi házán gondolkodott. Ezt az absztrakt rajzot, ezért egészítik ki látványtervekkel. A mai tervező szoftverek ráadásul erre már könnyedén kínálnak változatos lehetőségeket. Így az alaprajz négyzetei, téglalapjai, körei és háromszögei alapján egy jól áttekinthető vizuális látványt is kapunk az alaprajz mellé. Igazából a látvány segítségével vagyunk képesek igazán megérteni az alaprajzot.

 

Családi ház alaprajz + látványterv

 

Egy családi ház alaprajza, a látványtervvel együtt már sokkal biztosabban segíti a család döntését, hogy az adott alapterületből mi hozható ki optimálisan. Az alaprajz és a látványterv együttesen már alkalmas arra, hogy azt mondhassa az új családi házra vágyó, vagy azt teljes egészében átalakítani készülő, hogy igen ilyesmit szeretnék, ez viszont nem tetszik. Egy teljes körű családi ház felújításnál is érdemes ugyanis átgondolni, hogy az adott alaprajzot, ami más időben, más igényeket figyelembe véve készült, érdemes e átdolgozni és ezzel újjá varázsolni a rendelkezésünkre álló területet.

 

Éppen emiatt, hogy konkrétabb elképzeléseid lehessenek új, vagy megújításra váró családi házadról kérd ingyenes helyszíni felmérésünket. S az árajánlatunkhoz, már mutathatunk minta alaprajzokat és konkrétan megvalósult családi házakat. Ezeknek a családi ház alaprajzoknak és fotóknak, látványterveknek a segítségével már sokkal könnyebb lesz eldönteni, hogy az általunk megálmodott családi ház milyen is legyen.

 

Családi ház alaprajz minták