Telekfeltöltés

Telekfeltöltés 

Egyenetlen a talaj a telkeden? Az építkezés, a beruházás előtt szükséged lenne rá, hogy feltöltsék a telked? Akkor a Balázs Építés tereprendezési szolgáltatása kitűnően tud segíteni a problémád megoldásában.

 

A legegyszerűbb módja a telekfeltöltésnek, ha a rendelkezésre álló legolcsóbb és legközelebb elérhető földtípussal feltöltjük azt. A telek feltöltődik, szemre minden egyenes lesz, indulhat hát az építkezés, a beruházás. Ez a típusú telek feltöltés, ez a hozzáállás a legfontosabb, az alapokat jelentő szinthez, azonban nem biztos, hogy így önmagában mindig elegendő. Amennyiben igen, akkor nincsen gond, mert minden jól fog működni. Az építkezés során nem lesznek problémáink, később bárhogy múljék az idő, legyenek bármilyen időjárás változások ez a feltöltött telek változatlanul stabil marad.

 

Telekfeltöltés korszerű hozzáállással

 

Azonban, ha valóban, csak teljesen egyszerűen, a költségeket optimalizálva feltöltünk egy telket, az hosszútávon akár lutri is lehet. A talajmozgások miatt, jönnek a vizesedések, amikre a csapadékos időszak még egy lapáttal rádob. S a stabilnak hitt talaj elkezd süllyedni. A süllyedések először csak balesetveszélyes egyenetlenségeket szülnek, aztán károsodnak az utak, a falak. Ezek az apró hibák, mint a vírus terjednek tovább az épületen és akkor már az, amit olyan egyszerűen megoldottak a telek feltöltésnél, most számos, veszélyes és költséges probléma forrása lesz.

 

Azt javasoljuk, hogy még egy olyan egyszerű kezdőlépésnél is, mint amilyen a telekfeltöltés, tisztázzuk, hogy milyen célokra szeretnénk a telket később használni. E célok függvényében, aki jártas a tereprendezésben már sokkal alaposabban szemügyre tudja venni a terepformákat, a talajszerkezetet, a föld összetételét. S ezeknek a szempontoknak az alapján már javaslatot tud tenni arra, hogyan érdemes neki fogni a telekfeltöltésnek.

 

Lehet, hogy távolabbról és más minőségű földet kell hozatnunk, mint ahogy azt vártuk. Sőt lehet más típusú munkagépekre is szükség lesz a megfelelő tömörség eléréséhez, a céloknak megfelelő felületek, lejtésszögek kialakításához. Azonban ebben egészen biztos csak akkor lehetsz, ha az alapos helyszíni felmérés után pontos képet kapsz a teendőkről. Ezért kérd a telekfeltöltéshez a Balázs Építés és csapatának ingyenes helyszíni felmérését. S amennyiben szimpatikus Neked mindaz, amit a helyszíni felmérés kiértékelése után mondunk, úgy magát a telekfeltöltést is meg tudjuk oldani a számodra.

 

Telekfeltöltés