Fontos tudnivalók a földmunka végzésről:

 

  • A földmunka gépek, csak akkor hatékonyak, ha a megfelelő talajszerkezethez, munkafolyamathoz a legjobban illeszkedőt alkalmazzuk. Az adott géphez a megfelelő kiegészítőket szereljük fel.
  • A földmunkákhoz kapcsolódó szakértelem és tapasztalat, pontosan ezért számos más tényezőnél fontosabb, mert ez határozza meg a megfelelő gépek és munkaerő kiválasztását. Ettől lesz hatékony és megfelelő költségű a kivitelezés.
  • A földmunka számos más építőipari tevékenység kiinduló pontja. Ezért a pontos és szakszerű földmunka nagyban meghatározza a teljes tevékenység sikerét.

Gépi földmunka és tereprendezés, a biztos talaj, amelyről minden építkezés indul!

A megfelelő földmunka időtálló

Gépi földmunka és tereprendezés Budapest és környékén ez a mi filozófiánkban mindig az anyaföldel való harmonkius kapcsolat kialakítását jelenti. Az anyaföld, a talaj, amire építkezünk, ez az alapja annak, hogy minden, ami ráépül valóban termékennyé válik. Az út, a kert, az épület minden csakis akkor képes szolgálni a kitűzött céljait, ha megfelelően bántuk előtte a földdel, a talajjal, amin mindezek állnak. 

gépi földmunka és tereprendezésA tereprendezési munkák akkor teljesülnek igazán, ha az adott földterület természetének, adottságainak megfelelően készítjük azt elő. Más-más talajtípusok, más-más technológiát, eljárást igényelnek ahhoz, hogy a rajtuk megvalósuló kivitelezések problémamentesek legyenek.

 

A szaktudás fontossága, a gépek funkciói helyett

 

A talaj, a föld adottságainak ismerete építészeti szempontból elengedhetetlen ahhoz, hogy tudjuk milyen területen mi a tereprendezés legfontosabb célja és ennek fényében hogyan vitelezzük ki a gépi földmunkákat.

 

Sokszor figyelmen kívül hagyva a talaj alapvető adottságait, mindig ugyanazokat a lépéseket követve, egy jól elsajátított technológiát alkalmazva, közel sem garantált a siker. Az adott talajtípus, annak laza szerkezete, vagy könnyebb mozgása, repedéseket, egyenetlenségeket szül. Az ilyen talaj tömörítése nagyobb erőkifejtést, több időráfordítást, az az több munkát igényel. Egy agyagos terület viszont, ami nehezebben megmunkálható, de a vizesedésre viszont sokkal jobban elmozdulnak a rétegek ismét más eljárást, más lépéseket követel.

 

A Balázs Építés pontosan emiatt minden gépi földmunkánál, tereprendezésnél az adott földterület adottságaiból indul ki. Ezt egészíti ki, hogy az adott terület bekötőútként kerül e használatba, egy épület kerül rá, vagy csak kertként funkcionál. Ezek a szempontok ugyanis teljesen más gépi földmunka végzést, tereprendezést igényelnek. Velünk ezeknek a munkáknak az esetében, teljesen biztosak lehetnek a partnereink abban, hogy az adott földterület sajátosságait és azt a funkciót, amit be kell töltenie maximálisan szem előtt tartjuk. Ez a garancia arra, hogy később semmilyen a gépi földmunkából, vagy tereprendezésből eredő probléma ne lépjen fel.

A föld idővel meghállálja a megfelelő gondoskodást

 

 

A megfelelő gépi földmunka, tereprendezés szemre látszólag semmi különbséget nem jelent, bárki végezze is el a munkát. Két ilyen munkavégzéssel megmunkált területet nagyon nehéz összevetni. Ennek a munkának éppen ez a legnagyobb csapdája, hogy szemre minden vízszintes, jól eldolgozott és így, a nem megfelelő munkavégzésből eredő hibákat csak jóval később érzékeljük. Lehet már a kivitelezés során, mikor készül, az út, vagy épület alap, hogy jóval jobban mozognak az egyes földrétegek, mint az elvárható lenne. Sokkal lazább a talajszerkezet, mint az a ráépülő épületnek optimális lenne. Ez a szerencsésebb eset, mert ilyenkor még talán visszahívható a kivitelező, hogy oldja meg a tereprendezés, földmunka problémáit.

 

Azonban, ha a mélyebb rétegek, a nem megfelelő talajösszetétel figyelmen kívül hagyása okoz problémát, akkor ez lehet majd később az út, épület dőlésszögeiben - semmi sem lesz elég egyenes, több anyag kell a kiegyenlítésre - jelentkezik. Sőt akár évek alatt az út, az épület repedéseiben látjuk viszont. Sőt, ahogyan az adott földterület reagál az időjárás viszontagságaira, szárazságban jobban reped, esőzésben megáll rajta a víz, az mind arról árulkodik, hogy valami a kiindulásnál, a gépi földmunkánál, tereprendezésnél lett elrontva.

 

Kerüld el inkább ezeket a hibákat és kérd az ingyenes helyszíni felmérésünk, amivel ezeknek a problémáknak a nagy részétől megszabadulsz.

 

A föld ismerete és szeretete

 

A föld ismerete és szeretete, mondhatják sokan, hogy inkább a mezőgazdászok kiváltsága. Azonban az építőiparban dolgozóknak is ugyanolyan jól kell ismerniük és szeretniük a talajt, amire építenek. Ennek hiányában számos probléma jelentkezhet idővel azokon a kivitelezési munkákon, ami hozzájuk kötődik. Ilyen egy jó építőipari cég nem engedhet meg magának.

 

tereprendezés BudapestMa már elengedhetetlen az a tudás, ami a modern utak, épületek kivitelezéséhez, építéséhez és felújításához szükséges. Ennek fényében pedig alaposan kell ismernünk a föld területet, amire felhúzzuk azokat az épületeket, amelyek egy sor ultramodern technikai megoldást tartalmaznak. A föld több százezer éve itt van. A modern technológiák, pedig csak pár évtizedesek. Az nem szólhat egyszerűen a föld ki- és felhasználásáról, mert meg fogja bosszulni magát. Még akkor is, ha csak egy talpalatnyi, egy épületnyi területről van szó.

 

A föld állapotát, a rajta álló felépítménnyel együtt, legyen az egy kert, egy út, egy ház hosszútávon kell megőrizni. Nem létezik olyan megoldás, ami rövidtávon jó lesz a felépítménynek, az embernek, a föld meg majd elviseli valahogy. Az építés és a föld munkák ideje is, mi azt valljuk harmóniában kell legyen legyen az építési terület alapvető sajátosságaival és a rákerülő felépítmény minden funkciójával, céljával. S lehetetlen a megfelelő talaj kialakítása nélkül elérni ezt. Azokat a funkciókat kell szolgálnia a földnek, amire építünk, ami körbeveszi az épületet, amit megálmodtunk neki.

 

A tereprendezés folyamatának ezt teljes egészében tükröznie kell. Az ilyen távlatokkal végzett gépi földmunka később sokszorosan megtérül. Még ha a munkavégzés során ez csak talajtömörségeket, lejtésszögeket, az egyes területekre fordított, időt és energiát jelenti. S ezek a tényezők együttesen, nemcsak rövid, de hosszútávon is meghatározzák a költségeinket. Amikor egy épület, egy út céljainak megfelelően alakítják ki a talajviszonyokat, azok jóval tovább szolgálják tulajdonosaikat. Sőt, akár nemzedékeken át is megfelelően prosperálnak.

 

Így amennyiben egészen biztos akarsz lenni abban, hogy biztos talajokon áll mindaz, amit elterveztél, akkor gépi földmunkára és tereprendezésre még most kérj ajánlatot.

A biztos talajra mindenkinek, mindenben szüksége van

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A céloknak megfelelő talaj

 

A céloknak megfelelő talaj kialakítása, az alapja annak, hogy minden tervünk, építkezési elképzelésünk, ami ehhez a föld darabhoz kötődik tökéletesen megvalósuljon.

 

Az ilyen, megfelelően kialakított talajra épített családi házak, épületek, utak, hosszútávon hálálják meg, hogy megfelelően bántak velük. A harmónia érzése, hogy jól működik minden ezen a területen, amit birtokba vettünk, nemcsak egyetlen dologból, vagy egy látványosan építkezésből áll, hanem mindenre kiterjed.

 

Minden egyes. részterület optimális kidolgozása és kivitelezése, a teljes elkészült műre hatással van. A teljesség érzése, ami a jól kidolgozott és pontosan megvalósított részletekben rejlik, igazából egyfajta tisztelet és bizalom. Tisztelet, ahogyan a földdel bántunk, bizalom a megbízó felé, hogy a kitűzött céloknak maximálisan megfelelő földmunkát, tereprendezést végeztünk.

 

Ezt a munkafolyamatot mi sokkal többre tarjuk, mint mások általában. Nekünk nem a rutin része. Az első lépés az építkezésben, hanem valódi kapcsolat a földdel, amire majd építünk. Ezért nálunk ebben a munkának is minden egyes pontján a tudása és képességei legjavát adta valaki.

Amennyiben valahol hibázik ez az eltökéltség, akkor később ez kamatostul visszaüthet. S nehéz ilyenkor, amikor már birtokba vettünk egy területet, egy épületet, meghatározni, hogy melyik részletben van a hiba.

 

Velünk, ha már a gépi földmunkától elkezdve, a tereprendezésen át ránk bízod ezeket a feladatokat nem kell ezeken a kérdéseken rágódnod. Velünk minden egyes  munkafázisban csak át kell magad adnod annak az érzésének, hogy minden a megfelelő módon, a kitűzött célok szerint valósul meg.

 

 

Garanciális munkavégzés

 

Az általunk végzett munkára mi mindig garanciát vállalunk, mert mi mindig hosszútávon gondolkodunk. A rendszeres felújítások – mert az idő mindenütt nyomot hagy – ugyanolyan fontos része a munkánknak, mint maga a kivitelezés.

 

A partnereinknél pontosan, ezért a felújítási és helyreállítási munkálatokat is mindig mi magunk végezzük. Így az az érzés, mint amikor birtokba vettünk valamit, amikor az egészen új volt, mindig ugyanúgy visszatér, ahogyan az ünnepeink. Az időnek mi ezt a körkörös szerkezetét nagy tiszteletben tartjuk.

 

A mi garanciánk ez a hosszú távú együttműködés, mert mindent olyan minőségben és színvonalon oldunk meg készítünk el, hogy később, ha felújítjuk az adott területet ne legyenek vele problémáink. Sőt a megújítás, mivel egy felgyorsult világban élünk, mindig korszerűsítését, a kor színvonalán álló technikai megoldásokat is jelent.

 

S így az minden általunk végzett feladatra, még a gépi földmunkára és tereprendezésre is igaz.

 

A biztos talajra mindenkinek, mindenben szüksége van

A tökéletes építési idő, a talajjal kezdődik

gépi földmunka és tereprendezés BudapestA gépi földmunka a tereprendezés az első lépés ahhoz, hogy megvalósítsuk az építkezési terveink.

 

Ezért ez is ugyanolyan szakmai tudást és hosszútávú gondolkodást igénylő folyamat, mint az építőipar bármilyen más területe. Mi ilyen hozzáállással és állandóan fejlesztett szakmai tudással fogunk hozzá ezekhez a munkafolyamtokhoz is.

 

Az általad megálmodott területnek, azokat a célokat kell szolgálnia amit, amikor belevágtál a végrehajtásba magad előtt láttál. Ehhez minden részletnek a maga egyediségében a legoptimálisabb és legkorszerűbb megoldásokat kell tartalmazni. Sőt olyan megoldásokat, amelyek időtállóak.

 

Számunkra az ilyen munkavégzés az, ami segít kibontani a vállalati filozófiánk, az építés idejének fontos időszakát, a a legtökéletesebb megoldásokkal végig vinni. Így tudjuk megteremteni a tökéletesen rendezett területeket partnereinknek.