Bontás és tereprendezés fotók Budapest

Tereprendezés árak 

A tereprendezés nagyon sokféle munkát takar. A tereprendezés eredményét tudjuk minden esetben. A tereprendezés végén az igényeinknek megfelelő rendezett területet kapunk a szolgáltatótól. Ezen a területen indulhat az építkezés vagy a kertépítés. Azonban a telek, az adott terület eredeti és végső állapota közti különbséget sok tényező befolyásolja, ahogy a tereprendezés árát is.

Tudjuk mindenki szeretne valami jól kalkulálható mértékegységet kapni az érdeklődés fázisában is. Kapni mondjuk egy négyzetméter árat, amivel egyszerűen lehet számolni. Az enyém 500 négyzetméter és akkor, ha négyzetmétere ennyi, akkor nagyjából ennyire van szükségem.

Mondhat ilyen árat felelőséggel egy szakember, anélkül, hogy látta volna a terepet? Az, aki nem tudja, hogy milyen a talajszerkezet. Milyen egyenetlenségek, dőlésszögek és árkok tarkítják a területet, annak ez mit se számít. Az sem érdekes, hogy milyen növényzet borítja, hisz a fatuskó kihúzás is benne van a négyzetméter árban. Sőt az se baj, ha mondjuk van rajta valami romos, amit még el kell bontani. A beton területek, alapok sem jelentenek semmilyen befolyásoló tényezőt. Ezek így mind együtt alkotják a négyzetméterárat, anélkül, hogy tudnánk milyen munkagépekre és mennyi emberre van szükség a tereprendezéshez.

 

Tereprendezés árak, csakis felmérés után

 

Bontás és tereprendezés fotók BudapestAki előzetesen, látatlanban, honlapon, telefonban ad árat, az egyébként arra sem kíváncsi mi lenne a cél. Mit számít, hogy parkoló vagy virágos kert kerül-e oda. A termőföldet is csak beszámítják valahogy. Bármit el lehet képzelni egy adott területen, hisz az biztosan benne van a standard árban.

Ugye milyen abszurdnak tűnik a tereprendezés ilyen módú árazása. S még se hinnénk el, hányan lesznek vevők egy ilyen hozzávetőleges kalkulációra. S minden ilyen esetben természetesen a munka közben majd apránként, aztán rohamléptekben el kezdenek felkúszni a költségek. Hisz ki gondolta volna, hogy ez a talaj ennyire lejt, ráadásul kemény agyagföld. S hát bizony, ennyi tuskó, gyökér és bokor van rajta, azt se láttuk előre. Ezek mind külön tételek. A tereprendezés négyeztméter ára az természetesen annyi, amennyit megbeszéltünk, de hát ez túlmutat azon.

 

Valódi tereprendezés árak

 

Kérlek ne higgy, egyetlen ilyen árajánlatnak se. A tereprendezés, ahogy a sokféle figyelembe veendő szempontból kiderül, bizony komplex feladat. Így a sokféle feladat összehangolása és költségek optimalizálása csakis helyszíni felméréssel képzelhető el.

Egy helyszíni felmérés után a kivitelező, ahogyan a Balázs Építés is tételes, feladatra lebontott árajánlatot tud adni. Egy ilyen árajánlatban látszik minden és pontosan lehet tudni, hogy mi van benne. Ilyen módon lehet csak felelősen dönteni a tereprendezés árairól. Így még ha csak az érdeklődés fázisában vagy is, akkor is kérd az ingyenes helyszíni felmérésünk és nagyon pontos tereprendezés árakat kapsz tőlünk.

 

Tereprendezés fogalma