Gépi földmunka és tereprendezés

Talajcsere 

Sok más dologhoz hasonlóan idővel a talaj is elöregszik. Különösen korunkban, amikor akár a levegőből is, a fák levelein, majd gyökerein keresztül, de ugyanígy a füvünk segítségével, rengeteg szennyeződés jut a talajba. Így van ez még akkor is, ha mi magunk igyekszünk kerülni a kémiai anyagok használatát. A talaj megfelelő termelékenységének a fenntartásában már ősidők óta más-más növényeket telepítettek bele évenként és időnként ugaron hagyták, hogy ne merüljön teljesen ki a föld. Ma már, ha nem elég zöld és virágos a kertünk egy adott évben nem érezzük olyan jól magunk. Így, ha a földünk a tápanyag kimerülés és elöregedés jeleit mutatja, bizony fontos kérdés lesz a talajcsere.

 

Talajcsere, szakértelemmel

 

talajcsereA talaj kimerülése, elöregedése évek alatt kialakuló folyamat. Azonban ez figyelmeztető jel lehet arra nézvést, hogy az adott területre nem a megfelelő növényzet került. Amennyiben ragaszkodunk, az általunk szeretett növényekhez, akkor viszont lehet az is probléma, hogy nem megfelelő minőségű talaj volt már eredetileg sem a telkünkön.

Amikor építkezünk már az elején jó tisztázni, hogy mit szeretnénk a kertünkben, mik a terveink az udvarunkon. Hiszen ekkor a legkényelmesebb és legegyszerűbb, ha a megfelelő területeken elvégeztetjük a talajcserét. Amennyiben a későbbiekben megfelelőn karbantartjuk és ápoljuk ezt a talajt, akkor hosszú évtizedekig sem lesz vele gondunk. S az építkezés ideje alatt a legkényelmesebb, – annak megfelelő fázisában, amikor a szállító járművek már nem teszik tönkre – elvégezni a talajcserét.

Szintén kitűnő alkalom a talajcserére, amikor a telken lévő épület felújítására kerül sor. Ma már azonban önállóan is, a korszerű technológiáknak köszönhetően bármikor elvégezhető a munka, ha a velejáró gépzaj nem okoz nekünk problémát.

 

Talajcsere, a megfelelő talajtípussal

 

A talajcserénél azonban elengedhetetlen, hogy pontosan megvizsgáljuk milyen típusú talajra is lesz szükségünk. Sőt, akár a különböző területekre más-más típusú talaj is használható, azok funkcióinak megfelelően. A pontos tervezés mindig lehetővé teszi, hogy mind a munkafolyamatokat, mind a költségeket megfelelően optimalizáljuk. Így a számunkra legoptimálisabb árakon, a legjobb megoldásokat érhetjük el. Ehhez csak kérd, a Balázs Építés és csapatának az ingyenes helyszíni felmérését.

 

Talajcsere