termőföld Budapest

Termőföld szállítás 

 

Minőségi termöföldre van szükséged Budapest és környékén?

 

 

 

 

 

 

A termőföld szállítás több, mint egyszerű logisztikai feledat. A termőföld ugyanis jóval többet jelent ennél. Az anyaföld nem csupán a haza, hanem az a terület, amely táplál minket. Legalábbis régen a szó szoros értelmében értették a táplálást, ugyanis a ház körül vagy a kertben megtermelt növények és az ezekkel táplált állatok voltak az elsődleges élelmiszerforrások mindenütt. A termőföld kifejezés is, azért takar nagyon jó minőségű földanyagot, mert a benne lévő tápanyagok, humusz teszi lehetővé, hogy a beléjük ültetett növények szépek, egészségesek és látványosak legyenek. Így akármilyen célra van szükségünk földre, még ha csak füvesítésre is, akkor is az adott növénytípushoz leginkább illő termőföldre van szükségünk, ahhoz, hogy akár csak egy gyep vagy egy kiskert is olyan szép lehessen, ahogyan megálmodtuk azt.

 

 

Hogyan válasszunk termőföldet?

 

Azonban természetesen felmerül a kérdés, hogy honnan tudja valaki, hogy az adott célra a megfelelő termőföldet választotta-e? A szolgáltatóban vagy a kivitelezőben, aki a földmunkát, a kertrendezést végzi kell maximálisan megbíznunk ahhoz, hogy tudjuk, az adott célhoz, a legjobb minőségű és legjobb árú termőföldet kapjuk-e? S ez nem elég, ha a termőföld szállítás után derül ki!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 
 
 
 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

A rossz termőföld megválasztás hosszútávon ugyanis egészen borzasztó eredményeket szül és látványt teremt. Ott, ahol szép zöld gyepet szerettünk volna, kiégett és foltos területeket látunk, amiben esetleg több a gaz, mint a fű. Ahol gyönyörű virágos kertről álmodtunk, kopár és gyomos területet látunk, amiből itt-ott próbál kikandikálni egy-egy virág. S ez gyakran nem a rosszul végzett kerti munka vagy más egyéb a terület tulajdonos gondatlanságából eredő hiba, hanem éppen a rossz termőföld következménye.

 

 

Milyen termőföldeket kaphatunk?

 

Jó minőségű termőföld hozatala tudjuk gyakran szerencse kérdése. A termőföld szállítás sok fuvarozónál nem is rendelkezik kitüntetett figyelemmel. Hiszen ehhez, a kiválasztott fuvarosnak érteni-e is kell valamennyire a termőföldhöz, nem elegendő, ha az éppen legközelebb eső földkitermelésből hoz pár köbmétert. Azt, hogy ott korábban mit termeltek vagy régóta parlagon hagyott terület volt-e, talán kérdésként fel sem merül, hisz csak „földről” beszélünk.

 

Gyakori, hogy szántóföldi talajt hoznak nekünk, hiszen az biztosan jól termő, hiszen mezőgazdasági termelésre használják. Ilyen esetben azonba a föld lehet, hogy erősen szennyezett szántóföldi gyommagoktól. Sőt akár döntő többségben az is előfordulhat, hogy a szántó növényzetét olyan vegyszerekkel kezelték, ami a földdel együtt bekerül
a kertünkbe is. S majd csak a fű kikelése után, vagy virágzás idején jövünk rá, hogy olyan vegyszereket is tartalmazott a föld, ami a mi növényeinknek sajnos nem kedvez.

Honnan rendelj termőföldet?

 

 

A föld bevizsgálása viszont költséges dolog és csak nagyon ritkán megoldható. Így érdemes olyan helyről beszereznünk a termőföldet, ahol a rendszeresen szállítanak és ahol rendszeresen végeznek földmunkát. E két feltétel szükséges ahhoz, hogy megfelelő minőségű földet kaphassunk bárkitől is rendeljük meg. A termőfölddel való munka, a termőföld szállítás rendszeres kell legyen egy cégnél ahhoz, hogy megbízhassunk benne.

 

Olyan cégnél, amelyik rendszeresen végez földmunkát, olyan előnyünk is lehet, hogy olcsóbban kaphatunk jó minőségű termőföldet, mert egy-egy építkezésnél kitermelt föld lehet éppen kiváló minőségű is, csak hát az alapozáshoz ki kell ermelni azt. Így ahol rendszeresen van földmunka és termőföld szállítás, mint a Balázs Építésnél jóval nagyobb biztonsággal kapunk jó termőföldet.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Termőföld rendeléssel és szállítással Budapest és környékén

keresd bátran a Balázs Építés és csapatát!