Törmelék

TörmelékA bontási munkák elengedhetetlen része a törmelék. Sőt gyakran a tereprendezési munkák és gépi földmunkáknál is találkozunk törmelékekkel. Míg a bontási munkáknál egyértelmű a törmelék keletkezése, addig ásásnál, gépi földmunkánál és tereprendezésnél inkább a szokatlan kategória. Régebben elharapózott az a tendencia, hogy így spórolva meg a szállítás költségeket a törmeléket bedolgozták a talajba. Ennek azonban számtalan hátránya van.

Az a talaj, amely törmeléket tartalmaz kevésbé stabil. Hiába mondják, hogy jó lesz alapnak, mert ahhoz, hogy ez igaz legyen a törmeléket is megfelelő módon kellene feldolgozni előbb. Azonban a korábbi technológiáknál szó sem volt feldolgozásról, egyszerű megtakarítási művelet volt a törmelék földbe döngölése. Azonban ezzel a módszerrel gyakran egyszerűen csak elszennyezzük a talajt. Így később, sem a kertünknek, sem az épület alapjainak, vagy annak a területnek, ahol szeretnénk, hogy a gyermekeink játsszanak ez egyáltalán nem tesz jót.

A bontási törmelék egy részét megfelelően kezelve, megtisztítva valóban tudjuk újra hasznosítani. Tipikusan ilyen a tégla, vagy bizonyos faanyagok. Igazából, ami természetes az hasznosítható belőle. Gondosan mérlegelni kell a bontás utáni terveinket, hogy hová és milyen mértékben használhatóak fel ezek az anyagok. Saját utunk, útalapjához az összezúzott beton törmelék lehet jó szolgálatot tesz. A téglákból egy kisebb mellék, vagy tároló helyiséget építhetünk, vagy a belső elválasztó falakhoz is felhasználhatjuk azokat.

 

A törmelékből mindig marad felesleges

 

A törmeléknek azonban az a jellegzetessége, hogy 100%-ban bizony nem tudjuk újra mi magunk feldolgozni azt. Így a különböző típusú törmelékek nagyrészt mindenképpen kénytelenek vagyunk olyan helyre szállítani, ahol ezt a hulladékot a megfelelő módon tudják kezelni.

A bontási, tereprendezési munkákat és minden ehhez kapcsolódó, vagy ezután következő munkafolyamatot, azért bízhatsz ránk, mert a törmelék kezeléssel – újrafeldolgozás, újra hasznosítás, vagy elszállítás – kapcsolatban is minden teendőd a legkorszerűbb módon megoldjuk.

A bontási, tereprendezési, gépi földmunkákhoz és útépítéshez, ezért kérd az ingyenes helyszíni felmérésünk.

 

Törmelék