bontási munkák

Családi ház lebontásaAki épít, az tudja igazán mi a teendő olyankor, amikor bontani kell. A bontási munkák elvégzése ugyanis nem egyenlő a rombolással. Különösen nem egy családi háznál. Családi házas telken, mivel az erre a célra lett kialakítva, a bontás után nagy valószínűséggel ismét családi ház épül. Egy család élettere, ha mélyebben belegondolunk sohasem épülhet a pusztításra, hanem mindig valami termékeny, az új életet megalapozó tevékenységen kell alapulnia. A mi alap filozófiánk az építés teremtő erejére épül és már a bontási munkákhoz is így állunk hozzá.

A családi ház bontásával, ugyanis meg kell őrizni a területet, a talajt, hogy később a kertnek, a családi, baráti összejöveteleknek és a gyerekek játékának is alkalmas tere legyen. Így a bontás olyan szakértelmet igényel, ami meggátolja, hogy a talaj bármilyen oda nem illő építési hulladékkal szennyeződjön. Ahogyan az újra hasznosítható anyagoknak is meg kell találni a funkcióit. Ezzel jelentősen csökkentve a szállítási és egyéb költségeket.

 

Családi ház lebontása, más szemlélettel

 

családi ház bontásaIlyen szempontok alapján vizsgálva a bontásra váró családi házat, egészen más stratégiák rajzolódnak ki a bontást végző cég előtt. A legnagyobb szerkezeti egységek ledöntése előtt meg kell határozni mik azok az elemek, amik megmenthetők, amik újra hasznosíthatók. Ezeket külön szakgonddal kell az épületből eltávolítani. Így első lépésben a megóvás, mint sem a bontás a legfontosabb a dolog, ami a szemünk előtt lebeg.

A bontásra ítélt házrészek, az azokból eredő anyagokat osztályozni kell. Annak a megállapításával, hogy mi, hogyan dolgozható fel a helyszínen, óriási előnyt jelent a későbbi munkafolyamatokra nézve. Lesznek anyagok, amik használhatóak talajkiegyenlítésre vagy az alapozáshoz, esetleg útalapnak a későbbiekben. S természetesen keletkezik olyan sitt is, amit szinte a bontással egyidőben azonnal el kell szállítani, hogy semmilyen módon ne kerüljön kapcsolatba a talajjal.

A családi ház bontásánál ezeknek a lépéseknek a feltárása és beazonosítása a legfontosabb, bármilyen tevékenység megkezdése előtt. Így minden családi ház bontásának a kivitelezési terve egészen más lesz. Egészen más lesz, mert mások a telkek elhelyezkedései, rajtuk a talajrétegek, mások az építéshez használt anyagok és technikai megoldások. Megfelelő helyszíni felmérés és az ebből kidolgozott terv nélkül lehetetlen megfelelően elvégezni a családi ház bontását.

 

Családi ház lebontása megfelelő lépések mentén

 

 A komplett családi ház bontásához szükséges felmérés és az ez alapján készített kivitelezési terv garantálja a megfelelő bontási munkát. Azt a típusú bontási munkát, ami valóban költség és időhatékony. Azt a családi ház bontási folyamatot, aminek a szellemisége garantálja az új megfelelő, termékeny életteret az új építkezésnek.

A helyszíni felmérés és az ez alapján készített bontási terv, valamint árkalkuláció komoly szakmai tudást és idő ráfordítást igénylő munka. Mi ennek ellenére a helyszíni felmérésünk teljesen ingyenessé tettük. Ezzel kívánunk segíteni minden nálunk érdeklődőnek. Így érdemes kihasználni ezt a segítséget, hogy komoly szakmai támogatást kaphassunk egy családi ház bontásához.

 

bontási hulladék