Modern ház építés

Modern ház építés 

A modern fogalma önmagában mindig az adott korra irányul, amiben élünk, annak a legjobb, legelterjedtebb technikai megoldásait jelenti. A ház építésénél azokat a funkciókat a gépészetben, azokat a trendeket a dizájnban, amelyek a legelterjedtebbek az adott időszakban.

A trendek viszont gyorsan változnak, mint ahogy a technika is. Így, ha most építünk egy házat, ami teljesen modernnek számít, akkor biztos lesz egy-két olyan technikai megoldás, amit pár év múlva már másként oldanánk meg. Ugyanez a helyzet a trendi megjelenéssel is, jövőre már lehet egészen más trend hódít országszerte.

 

A modern házépítés esetében pontosan ezért, pontosan figyelni kell a hosszú távú elképzeléseinkre, életvitelünkre is. A modern ház építése, az ahogy mindazt a technikai előnyt alkalmazzuk, ami a ház élettartamát megnöveli teljesen természetes. Azonban csakis már bevált és letesztelt technikai megoldásokat érdemes alkalmazni.

Sokszor egy-egy újításról különösen, ha ház építéséről van szó, csak több év távlatában, sőt olykor egy évtized távlatában derül ki, hogy teljesen megállja e a helyét. S nyilván senki sem szeretné, ha éppen az ő háza lenne az a kísérleti nyúl, ahol elsőként próbálnak ki egy modern megoldást. Egy olyan megoldást ráadásul, ami pár éven belül sok problémát okozhat és a technikai újdonság jellege miatt, ennek a kijavítása jelentős költségekkel jár.

 

Modern ház = korszerű technológia + hosszútávú tervezés

 

A Balázs Építés mindig a legkorszerűbb technológiákat alkalmazza. Azonban ezeket a megfelelő időben, a megfelelő helyen. Inkább azt javasoljuk, hogy a család szokásai és életvitele legyen a döntő. Ez határozza meg, hogy hol fogunk egy teljesen új technikát kipróbálni és hol egy már bevált régi módszert.

A biztos, hagyományosan kipróbált megoldások és a legújabb technológiák megfelelő elegye biztosítja ugyanis, hogy építészeti szempontból a házunk évtizedekig modern marad.  Emellett mégis a legjobb, legkipróbáltabb megoldásokat tartalmazza.

 

A belsőépítészeti megoldásoknál is figyeljünk arra, hogy ami most trendi, azt mi magunk szeretnénk majd 4-5 múlva egy még újabb trend elemeire lecserélni. A színek, a festés, a dekor kiegészítők bármikor könnyedén megváltoztathatók. Ugyanakkor a szerkezeti megoldások szinte alig módosíthatók, a burkolatok cseréje pedig nagyon költséges.

Így ezek a területek legyenek azok, amelyek olyanok, hogy többféle stílushoz illeszkedjenek, ha később más hangulatú tereket szeretnénk teremteni. Gondoljunk arra minél extrémebb a szín és motívumok világa, annál inkább egy teljes családi ház felújítás keretei között tudunk majd csak rajta változtatni.

 

Épp ezért a modern ház építésénél nagyon ügyelnünk kell arra, hogy mit hasznosítsunk az éppen aktuális megoldásokból dizájnokból. Fontos, hogy a felépülő ház több évvel később is a megelégedésünkre szolgáljon. A sokféle technológia és trend között eligazodni tudjuk nagyon nehéz. Épp ezért kérd az ingyenes helyszíni felmérésünk és mindenben a segítségedre leszünk, hogy valóban modern házad épüljön.

 

Modern ház építés