hőszigeteléssel energiát takarít meg

Hőszigetelés – az energiatakarékosság kulcs kérdéseHőszigetelés?

 

Ma már ez nem kérdés. Minél jobb és minél tökéletesebb szigetelésre van szüksége minden épületnek, háznak, lakásnak, ahhoz, hogy tudjon takarékoskodni az energiával. Azzal az energiával, amelyik bármilyen formában, de a jövőben egyre és egyre nagyobb költség terhet jelent minden család számára.

Mi ebben kínálunk tökéletes és tartós megoldásokat az ügyfeleinknek.

A jól kiválasztott hőszigetelés ugyanis, amitől a legjobb eredményeket várhatjuk, ha az energiatakarékosságról van. Emiatt érdemes mielőbb belevágni egy ilyen projektbe.

 

Családi ház korszerűsítés

 

Milyen hőszigetelő rendszer a megfelelő, melyiket válasszam?

 

A szigetelés esetében érdemes tudni, hogy általában 4 féle hőszigetelő rendszert javasolnak a szakemberek.

Ebből háromféle más-más szigetelésére alkalmas, egy pedig az alternatívája a másik kettőnek.

hőszigetelésNézzük pontosan miről beszélünk, milyen információk szükségesek a számunkra hatékonyan működő szigetelőanyag és rendszer kiválasztásához.

  1. Eps polisztirol szigetelő. Ez az, amit a népnyelv hungarocellnek nevez, pedig ez csak az egyik első márkanév volt, ami alatt megismerték ezt a terméket. Ma már a termékek széles skálája kapható ebből az anyagból különböző gyártóktól. Más-más tulajdonságokkal. Ezt az anyagot a külső homlokzati szigetelésre használják.
  1. Xps hőszigetelő. Ezt a típust, kifejezetten a lábazati szigetelésre használják. A vízszigetelés feladatait is ellátja, speciális összetételének köszönhetően.
  2. Grafitos hőszigetelő. Ez az anyag is szintén a falak szigetelését szolgálja, de magasabb hatásfokkal teszi ezt, mint az eps. Ebből, így már a vékonyabb is elegendő az azonos hőszigetelési mutató eléréséhez.
  1. Kőzetgyapot szigetelés. Ezek a típusú anyagok, elsősorban a padlások, a tető, tetőterek szigetelését szolgálják, ahol szintén sok hő távozik el. Azonban kiváló homlokzati szigetelés is, azonban ez a külső felületeken magasabb költségekkel jár, bár jobb hatásfok érhető el velük.

Bármelyik rendszer kerül is szóba, azokat sohasem önállóan, hanem együttesen, valamilyen kombinációban érdemes használni. A beltéri terek harmonikus melegségéhez, minden lehetséges pont, – ahol elszökik a hő – szigetelésében érdemes gondolkodni.

Így ott, ahol egyetlen hőszigetelő anyagot használnak mindenre, ott már nem elégséges kivitelezési formáról beszélünk. Nagyon figyeljenek az ilyen típusú ajánlatokra, mert ahol egyetlen rendszer van, az nem lesz végül jó megoldás.

Ezekhez a rendszerekhez különböző kiegészítő elemekre van szükség. Ezek a kiegészítők a rögzítésben játszanak szerepet, mint a ragasztó. A kőzetgyapot esetében a páratakaró fóliák is fontos funkciókat látnak el. Vagy esztétikai funkcióik vannak, mint a vakolat esetében, ami természetesen sokféle lehet. A megrendelők igényei és ízlésvilága szerint.

 

A hőszigetelő anyag vagy a módszer számít?

 

Azt kell mondanunk mindkettő fontos. Azt azonban, hogy melyik épületnél, háznál mi a legjobb eljárás csakis egy helyszíni szemle segítségével lehet megállapítani.

Természetesen a különböző hatásfokú megoldásoknál az árak is eltérőek lesznek. A valódi kérdés mindig az mekkora beruházással, mennyit takarítunk meg hosszú távon.

Azzal azonban ma mindenképp számolni kell, hogy még a legóvatosabb becsléseket is figyelembe véve, mivel az energiaválság immár örök életünkre velünk marad, hogy az energia árak emelkedésével párhuzamosan a megtérülési idő rohamosan csökken.

tökéletes melegEmiatt fontos, minden egyéb szempont mellett, olyan döntést hozni ma, ami a jövőre nézve is gazdaságos lesz.

A hőszigetelési munka is egy egyedi szakterület, ezért érdemes kérni az ingyenes helyszíni felmérésünk, hogy valamennyi kérdésére választ adhassunk.

Inkább jobb elkerülni bármelyik cég, kft,, vállalkozó vagy reklám tájékoztató anyagát, mert az adott hely, épület ismerete nélkül ezek akár teljesen téves információkat is hordozhatnak.

 

Ne essen olyan hibába, mint az egyik megrendelőnk, aki egy webshop akciót kihasználva vásárolt hőszigetelőt és keresett a jó vételhez kivitelezőt, aki felrakja.

Lábazati szigetelőanyag természetesen nem is volt benne, arra a felületre is falazati szigetelőt vett és sajnos, nem is arra az anyagra lett volna szüksége, amit megvásárolt. Még az volt a szerencséje, hogy egy másik szigetelési munkához, ahová illet fel tudtuk használni azt.

S neki természetesen az ő otthonához illő szigetelő anyagot vásároltunk.

Emiatt javasoljuk mindig mielőtt bármibe belefog, hogy kérje teljesen ingyenes helyszíni felmérésünk. Ez semmifajta kötelezettséggel nem jár. Azonban minden kérdésére pontos válaszokat fog kapni tőlünk.

 

Családi ház korszerűsítés