Teljeskörű házfelújítás

Teljeskörű házfelújítás 

Vannak időpontok az életünkben, amikor elérkezik a teljes megújulás vágya. A teljes megújulás gyakran együtt jár a házunk, a környezetünk felújításával is. Ilyenkor jön el a teljeskörű házfelújítás ideje. Sőt, ha teljeskörűen felújítjuk a házunk, biztos, hogy sok új és pozitív energiát nyerünk mi magunk is. Ezekkel az új energiákkal még hatékonyabbak, kreatívabbak leszünk a saját munka területünkön. Egy teljeskörű házfelújítás azonban számtalan kérdést felvet.

 

A teljeskörű házfelújítás idején ugyanis jóval nagyobb esélyünk van az épület állagmegóvásának javítására, a legújabb technológia megoldások alkalmazására szintúgy, mint a belsőépítészeti megoldások, a dizájn tökéletesen más arculatúvá alakítására is. Pontosan ezért a teljeskörű házfelújítás első lépése egy alapos felmérés.

 

A megfelelő állapotfelmérés segíti a teljeskörű házfelújítást

 

Érdemes ilyenkor a szerkezeti elemeket, a tetőt, az alapzatot, minden olyan területet átvizsgálni, ami az idővel, a talajmozgásokkal, az időjárás változásával károsodhatott, megváltozhatott. Az itt tapasztalható eltérések nagymértékben befolyásolják a teljeskörű házfelújítás menetét.

 

A vezetékek, víz, fűtés, áram és a burkolatok a másik olyan terület, amelyeket a nagy felújítás előtt mindenképp érdemes teljeskörűen átnézetni mert, ha bármelyikben keletkezik a felújítás után meghibásodás, az nagy károkat okozhat a felújított házban. A burkolatok cseréjére általában kétféle okból szokott sor kerülni. Egyrészt vagy látványosan elöregedtek, vagy valamilyen egészen más stílusú otthont szeretnénk, mint amilyen az előtte volt. Mindkét esetben a falak és a belső helységek alapjainak átvizsgálása, azok újítása, kiegyenlítése elengedhetetlen a megfelelő felújítási kivitelezéshez.

 

Sőt a teljeskörű házfelújításnál gyakran előfordul az alaprajzok átrajzolása. Más korban, más igényeknek szeretnénk a megújuló házat megfeleltetni, s ilyenkor sokszor a rendelkezésre álló alapterületet is újra gondoljuk. Ez általában a házfelújításnál, ha teljes egészében más térelosztásban gondolkodunk falbontással is együtt járó folyamat.

 

Házfelújítás a belsőépítészet tükrében

 

A legfontosabb területekhez képest, – akár a bútorokat, akár a belsőépítészeti stílust módosítjuk, bár ezek a leglátványosabb területei a felújításnak – mégis sokkal kisebb a súlya, mint annak, hogy az épület teljesen tökéletes legyen a legnagyobb felületek szintjén. A stílus kialakítása, annak módosítása ugyanis sokkal egyszerűbben megoldható, akár az időszakos festések segítségével is, mint azoknak a területeknek a rendbetétele, amelyekhez csakis egy teljeskörű házfelújításnál férünk hozzá. Ezek pontos felmérésében és az ez alapján megalkotott látlelet fényében a Balázs Építés tökéletes partnere lesz a teljeskörű házfelújításban.

 

Teljeskörű házfelújítás