Minőségi és garanciális lakásfelújítás Budapesten

 

 

Létezik egy logikai sorrend, amely szerint a lakásfelújítási munkákat végre kell hajtani. Az álom lakások, azok az otthonok, amikben a kimagasló minőség mindenütt tetten érhető, más lépések szerint nem is valósulhatnának meg vagy akkor nem beszélhetünk igazából megfelelő minőségű lakásfelújításról.

 

A legtöbbször, a látványterv és a felületen látható megoldások, dizájn, bútorok, kiegészítők és az ehhez a képzethez kapcsolt megoldások jelentik csak a lakásfelújítást.  Azonban ki elégedne meg, egy drága autóval, ha tökéletes a kaszni, de a motor csak két ütemű lenne benne. A jól kivitelezett lakásfelújítás, pontosan ezért a lakás, az épület minden olyan rejtett részletére kiterjed, ami hosszú évekre biztosítja álmaink otthonának az élvezetét. A tökéletes látvány és stílus mögött, minden apró részlet aprólékosan kidolgozott és hosszú évekre olajozottan működő kell legyen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A minőség megteremtése miért kockázatos?

 

A lakás és épületfelújítás sohasem nélkülözi a kockázatokat és a teljeskörű átvizsgálás helyett sokszor éppen, ezért csak a látványos megjelenésekre koncentrálnak a tervezők és kivitelezők. A rejtett problémák, az ingatlan szerkezeti adottságaiból eredő kérdésekre adott válaszok, hiába teljeskörű a lakásfelújítás mégis elmaradnak.

Úgy vagyunk ezzel, mint az autószereléssel, amikor rákérdezünk, hogy minden rendben, mindent átvizsgáltak, minden fontos és már elöregedett alkatrészt kicseréltek-e, akkor csak bízhatunk benne, hogy a mi autószerelőnk becsületes, s pár hónap múlva nem jelentkeznek újabb problémák a szervizelés után.

A felújítási projekthez készített terv már tükrözi a felújító cég filozófiáját és pontosan ezért nagyon hasznos módja a felújítási projekt várható költségeinek és ütemezésének a kialakítására is. S így a tulajdonos is pontosan tudja, hogy mire miért van szükség és mi a célja. Milyen keretek között valósul meg az a látvány, amit az otthonaként megálmodott.

Mi azért tartjuk elsődlegesnek a minőséget, mert az nem elégszik a pillanatnyi látvány megoldásokkal, hanem minden részletre kiterjed!

 

belsőépítészet fotók Budapest

1.Reálisan kell értékelni és felmérni az épület állapotát

 

Mindenfelújítási projekt első szakasza az ingatlan jelenlegi állapotának részletesértékelése. Erre időt és energiát kell szánni, mint egy átfogó orvosikivizsgálásra. Részadatok alapján, vajon melyik orvos merne diagnózistfelállítani. Míg az alapos felméréssel is gyakran újabb problémákba ütközhetünka felújítás során, amiket lehet azonban előzzünk meg.

 

A beszélgetés az elképzelésekről, a látványterv és a költségvetés nem pótoljaaz alapos felmérést. Minden gyanakvásra okot adó, épületelemet gondosan átkell vizsgálni. Ezek a legfontosabb alapjai a megfelelő minőségű lakásfelújításnak.
Ez befolyásolja a legjobban az esetleges változtatások típusát és mértékét,valamint a megfelelő anyagokat és technikák használatát. A helytelenfelújítási technikák idővel nagy károkat okozhatnak a lakásban, az épületben. Felbecsülhetetlenértéke van kiindulópontként a megfelelő felmérésnek, ez a tervezési döntésekmeghozatalához is elengedhetetlenül szükséges.

 

 2.  Először stabilizálni, javítani kell a rászoruló részeket 

 

A felmérés során a legproblémásabbnak ítélt területeket kell stabilizálnilegelőször. Itt kell az alapozó munkát elvégezni, ahhoz, hogy a felújításminden nagyobb fennakadás nélkül kivitelezhető legyen. Elsősorban ez az épület,lakás szerkezeti stabilitásának biztosítása. Ez konkrétan a meglévő alapokjavítását, a szerkezeti kötőelemek, felülvizsgálatát, megerősítését, a falakonvagy tetőn történő laterális, repedések elterjedésének megakadályozását,kezelését jelenti. Ezek az olykor pici szerkezeti problémák, repedések, gyakrannagyobb problémák előfutárai, mint a betegségek jelei. Így ezek alaposmegvizsgálásával, az ezzel összefüggő dolgok javításával tudjuk megtenni azelső lépést a prémium felújítás felé.

 

 

3. Bontási és tisztítási / helyreállítási munkák

A főbb szerkezeti elemek stabilizálása után, lehet csak a bontási munkákat elkezdeni. A bontás során bármi, ami megmenthető és újra hasznosítható, érdemes eltenni és újra felhasználni. Minden, ami az épület testének a része volt, hozzátartozott, így új értelmet nyer a felújítás során. Azokat a bontási termékeket, amiket ily módon nem kívánunk felhasználni, értékesíteni is lehet, ezzel is csökkentve a felújítás költségeit.

 

4. A falak, épület nedvességével kapcsolatos megoldások

Minden épületnek szilárd falai vannak, legyen az akár tégla, kő, vagy fa. Minden szilárd falazatú épületnek szembe kell néznie a nedvesedés problémájával. Ezek sok esetben éppen a modern átalakítások vagy "javítások" eredményeként jöttek létre. Ilyenek a modern vízhatlan termékekkel történő festések, műanyag nyílászárók, a fapadlók, amik alatt lehet betont is cseréltünk, így csökkentve a szellőzést. Az építkezés során a külső talajszintek megváltoztatása. Ezek mind táptalajai az épületek nedvesedési problémáinak, amelyek lassan és alattomos módon teszik tönkre otthonunk állagát.

Emiatt nagyon fontos, hogy a felújításánál az adott helyhez legjobban illő, legmegfelelőbb anyagokat válaszuk. Ez minden felújítás, kivitelezés alapja. Ugyanis később nagyon sok kárt okozhatnak a nem megfelelő, habár modern anyagok felhasználása - például egy befecskendezett szilikon nedvességgátló, ami gyakorlatilag tárolja a téglafalakban a nedvességet és idővel az emiatt porózussá kezd válni. S így kezd el mállani, majd hullani a falunk. Ilyen esetben az újra vakolás, csak megőrzi a problémát.

A tetőszerkezet hibái és elmozdulásai, repedt cserepek is okozhatnak ilyen típusú problémákat. Ahol, olyan a lakásunk, hogy felette is egy másik lakás van, akkor az onnan eredhető bajokat is jobb, ha megelőzzük. A tetőszerkezetben keletkezhető hibákat is át kel tekinteni ahhoz, hogy kizárjuk az ebből származó későbbi károsodásokat. A kert rendezés vagy utcai felújítások során a külső talajszint lecsökkentése is ugyanilyen problémákat eredményezhet.

 

Lakásfelújítás Budapesten, minden részletre figyelve

 

Számos módon lehet védekezni a házba és falba szoruló nedvesség ellen, a szellőzés javításával és a fűtés korszerű szabályozásával például.  A nedvességet gyakran ugyanis az épületen belüli kondenzáció okozza, a hideg-meleg, párás-száraz légkör egymásra hatása az egyes lakrészekben. A szellőzés javítása magában foglalja, hogy az épület újra lélegezni fog, ehhez a megfelelő, adott ház anyagához illő mész, gipsz, habarcs és cement használata szükséges. Sok esetben ezeket az alapanyagokat nem is igazítják az adott épülethez, a beszállítók termékpalettája határozza meg inkább mit használnak a kivitelezők. A mi minőségű felújításunknál alapvetés, hogy az adott lakás anyagaihoz igazodunk és nem a beszállítóink árajánlataihoz.

A falak és mennyezetek nedvesedéssel kapcsolatos problémái általában megoldhatók az épület szerkezeti elemeinek a javításával, valamint a megfelelő alapanyagok használatával.  Mindig kerülni kell az olyan megoldásokat, amelyek károsíthatják az épület anyagát és ahol lehetséges, praktikus módon helyettesítjük ezeket, más megfelelő alapanyagokkal. Lehet, hogy éppen a korábban elrontott, de modernnek mondott renováló intézkedések miatt vannak az otthonunkban, az állandóan jelentkező hibák.

 

5. Az épületben húzódó hálózatok ellenőrzése

Az otthonunkat a víz, szennyvízelvezető, fűtés és elektromos vezetékek hálózzák be mindenütt. A legfontosabb ellenőrizni, hogy a meglévő hálózatok tökéletesen működőképesek-e. A különböző elosztó helyeket, szekrényeket, érdemes ilyenkor felülvizsgálni, hogy az otthonunkat beszövő érhálózat megfelelően szállíthassa a mindennapi életünkhöz szükséges energiákat.  

 

6. Nyílászárók, tájolás

A falak mellett a külső időjárás viszontagságainak a leginkább a nyílászárók vannak kitéve. Így azok illesztéseit, károsodásait is fontos ellenőrizni és amennyiben szükséges a megfelelő anyagokkal lekezelni, vagy újra festeni azokat. A nyílászárók elhelyezése nagyban befolyásolja az épület tájolását hangulatát, fényeit. Így a nyílászárókon elvégezhető változtatásokon, a jobb esztétikai hatás és az otthonosabb érzés érdekében is el lehet gondolkozni.  Ehhez a területhez kötődik, hogy a felújítás során intézkedéseket kell hozni az épület azon részei védelmére, amelyek a projekt fő építési szakaszában sérülékenyek lehetnek és ilyenek a nyílászárók is.

 

 

Belső munkálatok

 

Az épületen kívüli és szerkezeti javítások után jöhet csak a belső, esztétikai, vagy dekor felújítás. Valóban ez a leglátványosabb része a felújításnak és ez lesz, az ami igazán szem előtt lesz, mindenki számára. Azonban az álom belsőépítészeti környezet megvalósítása is, csak akkor lesz minőségi, ha minden területre kiterjed.

A belsőépítészeti és esztétikai felújítás a minőségi alapanyagokból teszi ki a költségek jelentős részét. A teljeskörű felújítások  emiatt  legalább évtizedes távlatban történnek, emiatt nagyon fontos, hogy ne kelljen két-három év múlva újból neki fogni egy nagy felújításnak, mert nem volt gondos a felmérés és a rejtett problémák, a mindennapokban tönkre teszik a drágán kivitelezett belsőépítészeti megoldásokat. A sok kiváló belső építészeti anyagból bizony sok tönkre megy, ha egy  felújítás ilyen alapokra épül.

 

A belsőépítészet, a jó lakásfelújításra épül

 

A belső falak, a padlóburkolók, a padlólapok hibáinak a javítása lesz a következő fázis. A vakolás, burkolás előtt a korábban ellenőrzött vezetékek cseréjét ilyenkor kell megtenni. A festés természetesen kiterjedhet a nyílászárókra, radiátorokra, lépcsőkre, lépcsőkorlátokra.

A plafonban, vagy egyéb elválasztó területeken történő gipszkartonozás a sérülések kijavítására szolgáló kőművesmunkák elvégzésével párhuzamosan történhet. A kőművesmunkák után az új padlóburkolatok és csempék elhelyezése történik. Amennyiben padlófűtés kerül kivitelezésre a csöveket vagy a kábelelemeket általában vakolás után fektetik le, hogy a csővezetékek helyben legyenek rögzítve, de a csiszolást megelőzően, hogy a csövek és elemek fedettek legyenek.

Amikor a belső terek kijavítása és első festés megtörtént, akkor szükség lehet asztalos munkákra is. A bútorok javítására, vagy az új elképzeléseknek megfelelő bútorok kivitelezésére, beépítésére. Az asztalos miután kijelölte és felfúrta a bútorok telepítéséhez szükséges csavarokat, rögzítőket, a villany és vízvezeték szerelőkhöz hasonlóan, utána a második már inkább dekorációs jellegű festés és az egyéb belsőépítészeti megoldások kivitelezése történik.

 

belsőépítészet fotók Budapest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9. A javítások második szakasza, a díszítő elemek

Az utolsó fázisban a világítótestek, a dekorációs elemek és egyéb kiegészítők kerülnek a helyükre. Az aljzatok, a csatlakozók és a kapcsolók is fontos bár apró díszítői a lakásnak. A dekorációba nagyon sok minden beletartozik, akár egy jól elhelyezett gyümölcsöstál a konyhaasztalon, vagy a megfelelő gyertyák, képek, tükrök elhelyezése az otthonunk megfelelő pontjain.

Ilyenkor kerülnek a helyükre az elektronikus berendezések is. A lakás minden részében, minden helységében a megfelelő módon, a megálmodott látványnak megfelelően kell elvégezni ezt a munkát. Telepíteni kell a fürdőszobai szerelvényeket és csatlakoztatni a csapokat is. A modern lakások számos gépészeti, kényelmi megoldást tartalmaznak, így vezérlők beállítása, összehangolása is fontos feladat. S ugyanilyen fontos, hogy minden gépészeti megoldást, berendezést huzamosabb ideig teszteljünk is, hogy még most fény derüljön a problémákra.

 

10. Végső tisztítás / takarítás

Az otthonod készen áll arra, hogy új energiákat kölcsönözzön az egész családnak. Minden tökéletes. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy munkafázisonként a megfelelő takarítási munkálatokat is elvégezzük. S ez minden munkaszakasznál teljesen mást jelent, lehet éppen a kórokozók fertőtlenítése, vakolat porának megszüntetése, vagy a csomagoló anyagok eltávolítása, vagy az illatosítók elhelyezése, a gyertyák meggyújtása, hogy a lehető legtökéletesebb hangulatban vedd át a lakásodat.

 

11. Utómunka

Bármennyire figyelmesen és körültekintően, a legmegfelelőbb anyagok használatával valósul is meg egy felújítás, akkor is az elkövetkező hónapok, a használat során jelentkező kisméretű problémák elkerülhetetlenül maguk után vonják, hogy néhány utáná.llításra, optimalizálásra szükség lesz. Ez azonban természetes része a felújításnak és a vele vállalt garanciának

 

Balázs Csaba lakásfelújítóMiért bízza ránk lakása felújítását?

 

Már több évtizede, a legkülönbféle típusú otthonok, egyedi felújítási munkáit végezzük Budapesten. A panellakásoktól, a régi polgári lakásokon át a luxus ingatlanokig, arra vagyunk a legbüszkébbek, hogy mindenkinek a lehetőségeihez és vágyaihoz mérten mindig sikerült az álmai otthonát megvalósítani.

Mi nem munkának, hanem elhivatottságunknak érezzük a lakás felújítást, ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy ügyfeleink teljesen elégedettek legyenek az általunk elvégzett munkák minőségével.

A magas színvonalú munka elvégzéséhez a legmegfelelőbb szakmai hátérrel rendelkező kivitelezőket, szakembereket gyűjtöttük össze, hogy ügyfeleink minden téren a legjobb minőségű szolgáltatásban részesüljenek.

A legjobb szakemberekből álló csapatot tudjuk biztosítani a felújítási munkákhoz a minőség, megbízhatóság és nem utolsósorban a gyorsaság jegyében. Megrendelőink kérésére a képes referenciákon túl szolgálhatunk a helyszínen megtekinthető referenciákkal is az eddigi munkáinkról. Egy felújított otthonban, mindenki a saját szemével nézheti meg az általunk ígért minőségi munkát.

Telefon: +36 70 324 3373