Bontás, tereprendezés fotók

Alapásás géppel 

Az alap, amire építünk mindennél fontosabb. A jó alap, a megfelelő földmunkával és tereprendezéssel kezdődik. Erre épül szorosan az alapásás. A gépi földmunka során, kapunk csak valódi képet, az adott hely talaj összetételéről, a talaj rétegzettségéről és hogy mennyire járják át azt a különböző növényi gyökérzetek. Ennek a tudásnak a birtokában végezhető csak el a tökéletes alapásás.

Az alapásás ma már kifejezetten gépi földmunka. Egy nagyobb alap kiásásához, ugyanis mennyi emberre és időre lenne szükség ahhoz, hogy elérjük a kívánt alap mélységét és kidolgozottságát? Ma már senkinek sem ideje, sem annyi ismerőse, hogy megszervezzen egy-egy ilyen munkát családon belül. Amennyiben még is sikerül, akkor időben bizonyos, hogy nem ez a munkafolyamat lesz az építkezés leghatékonyabb része. S kérdés az is, hogy a kivitelezőnk mit szól majd ehhez az alaphoz, amit kézierővel hoztunk létre.

 

Az alapásás szakmunka

 

árokásás géppelRáadásul, ahány ember, annyifél munkavégzés, annyiféle minőség a kézi alapásásnál. Az egyik helyen ilyen lesz, a másik helyen olyan, a mélység, a fal dőlésszöge, s akkor kell valaki, akinek csak az a munkája, hogy azonos minőségűre javítsa a különböző emberek munkavégzésével születő eredményeket. Ez az emberek között természetesen konfliktusokat szül. Még a gépi földmunkavégzés, egyenletes minőséget teremt az alapásásban is.

A megfelelő talajviszonyokhoz és a tervrajzban meghatározott alapokhoz, ma már elengedhetetlen a megfelelő színvonalú, magas szakmai hozzáértéssel elvégzett alapásás. Éppen az annak, idején olyan nagy mennyiségben, „kalákában” elvégzett alapásások miatt, alakult ki egy olyan képzet, hogy az építőipari munka ezen része nem igényel, akkora hozzáértést. Azonban ez óriási tévedés.

 

Minden a megfelelő, gépi alapásáson múlik

 

Az utak, az épületek, de még a medencék, kertek megfelelő és hosszú távú működéséhez is elengedhetetlenek a megfelelő alapok. A gépi alapásás gyakorlata sem épülhet pontosan emiatt, csak mechanikus tevékenységre, mindenféle mélyebb koncepció nélkül. A talajviszonyoknak megfelelő, mélységben, az alapok föld falainak kidolgozottságában rejlő tudás, mindaddig, amíg használjuk az épületet nagyon fontos tényező marad. A megfelelő alapok hosszú távon könnyíthetik vagy keseríthetik meg az életünk.

Bízd az alapásást géppel, a profikra és keresd a Balázs Építés és csapatát Budapest és környékén.

 

gépi földmunka és tereprendezés ajánlatkérés