kerti kavics

Kerti kavics 

 

Kavicsra van szükséged Budapest és környékén?

 

 

 

 

 

 

Amennyiben kavicsra, kerti kavicsra vagy kőre van szükséged Budapest és környékén, akkor jó helyre érkeztél. A kavicsokról is lehet ugyanis sok tudást és tapasztalatot szerezni és így ehhez kiváló szolgáltatásokat kapcsolni. Mi az építőipar bármely területével foglakozzunk is filozófiánkból eredően, kifejezetten arra törekszünk, hogy az adott anyagról, technológiáról, eszközökről, olyan egyedi tudásunk legyen, amivel sokkal jobban tudjuk szolgálni megrendelőink. Miért lenne ez máshogy nálunk a kövekkel kapcsolatban?

 

A kavicsot, a kerti kavicsot, mint építőipari alapanyagot már évezredek óta használja az ember. Kavicsnak nevezzük ugyanis a folyók, patakok által lekoptatott kisméretű gömbölyded, sima felületű köveket. Eredetileg a folyóvíz mosta ugyanis simára a kavicsot, a későbbi kavicsbányákból kitermelt kövek sokkal inkább pattintott, éles felületűek voltak.

 

A kavicsok azonban a természetben többféle módon, többféle méretben fordulhatnak elő. Ma a kereskedelemben már méret szerint osztályozva, rostálva vagy ömlesztve kerülnek forgalomba. Így a kavics felhasználás céljainak megfelelő módon választhatunk ma a kavicsok sokaságából.

 

A kertekben elsősorban útburkolatként használják, de dekor elemként is gyakran előfordul. Vannak bizonyos kertészeti stílusok, például a Feng Shui szellemében készülő kertek, ahol egyenesen alapkövetelmény a kövek használata. Szép és mutatós elemei még az épített patakmedernek és kerti tavaknak, de a virágágyások közötti közlekedőként is jól mutatnak. A kavicsok, mint minden természetes építő elem színben, formában és nagyságban igen változatosak.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Milyen kavics felel meg a céljaidnak?

 

 

A kavicsokra is igaz, ami minden más építőanyagra, hogy a ma kapható hatalmas választékból, mindig a hely adottságainak megfelelőt válasszunk. A táj, a ház, a kert karakterének megfelelő kavicsok nagyban fokozzák azok esztétikai hatását, míg a rossz kavics választás éppen rombolhatja. A családi házaknál, a kerti kavicsokra különösen igaz ez.

 

A kavics a különböző utak, így akár a kerti utak, de a házak előterének is kiváló burkoló anyaga lehet.

 

 

 

A kavics- és kőzúzalék utak

 

A kavicsos felületek gyönyörűek, akár eső után, akár napsütésben, a kerti kavics csodás látvány, azonban ezek rendszeres gondozást igényelnek. Egy kavicsos út ugyanis akkor szép, ha mindig gereblyézett és hengerelt. A rendszeres gereblyézéssel, időnként gyomirtó folyadékkal való beöntözéssel megakadályozható, hogy a nem kívánatos gyomnövények megtelepedjenek a kavics szemek között. Így tudnod kell, hogy a gyönyörű kavicsos felületekkel is rendszeresen foglalkozni kell, gondozni kell azokat.

 

A kavics megválasztása

 

Meglepően sok színű, stílusú és méretű kavicsot lehet kapni. Ennek megfelelően több helyről is beszerezhetőek, akár közvetlenül kőbányákból, de építőanyagforgalmazóktól vagy kertészeti szaküzletekből. A szín választék a kövek esetében egészen káprázatos, így minél nagyobb színpalettáról választhatunk, annál jobban megtaláljuk a megfelelőt. Nagyságuk és formájuk, a színeikhez hasonlóan ugyancsak változatos: a borsónyi kavicsoktól a tojás nagyságúakig mindenféle elérhető. Sőt a terméskövek kifejezetten óriásiak. A mészkőzúzalék pedig éles, szögletes kőtörmelék.

 

Természetesen ez a széles termékpaletta nehézzé teszi a laikus számára a kavics választást. A legtöbbször minket is úgy keresnek meg, hogy itt és itt ilyen típusú követ láttak és valami hasonlóra gondoltak ők is. A legbiztosabb útja viszont a kavics kiválasztásának, a hely talajának és látványának az ismerete. Ezen paraméterek alapján mi biztosan megtaláljuk, mind alapanyag összetételében, mind színvilágában, formáiban azt a kerti kavicsot, amire Nektek szükségetek van és illik is az adott helyhez.

 

Bármilyen típusú kőre vagy kavicsra van szükséged, ezért érdeklődj a Balázs Építésnél és biztosan a megadott célnak megfelelő kavicsot, a kért mennyiségben, a helyszínre szállítjuk Neked!

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kavics rendeléssel és szállítással Budapest és környékén

keresd bátran a Balázs Építés és csapatát!