telekfeltöltés

Gépi földmunka árak 

Az árak viszonyszámok és több mindent takarnak. Azonban nincs abszolút minőséget meghatározó szerepük. A drágább földmunka nem feltétlenül jobb, de viszont az olcsó földmunka gyakran okozhat hosszútávon jelentősebb károkat. A legtöbb ár típusú összehasonlítással éppen az a probléma, főként a szolgáltatásoknál, hogy nem tudjuk pontosan mit kapunk, az adott árért cserébe.

Termékeknél, kézzelfogható fizikai tárgyaknál más a helyzet. Fizikai tárgyaknál a paraméterek, funkciók, teljesítmények jól összehasonlíthatók, így természetesen az árak is. Azonban egy szolgáltatás, mint amilyen a gépi földmunka, annak a minősége sokszor még közvetlenül a munkavégzés után sem derül ki.

  


Gépi földmunka árak – a minőségi munkavégzés jegyében

 

telekfeltöltésEgy száraz időben elvégzett gépi földmunkáról, mondjuk nyárelőn, – egy aszályos nyár után, amikor csak néha volt zápor – majd csak az első nagyobb őszi felhőszakadások idején derül ki, hogy a vízelvezetés jól lett e megoldva. S mi történik, akkor ha ez nem így van. Amennyiben módosítani kell az elvégzett földmunkán utólag, akkor minden újabb művelet, gépi földmunka, újabb költségeket jelent. A gépi földmunka után látszólag minden egyenes volt, a földet szépen eldolgozták, de hát később ebből a „látszólagosságból”, a nem megfelelő szakmai tudás és hozzáértés miatt sok bajunk is lehet. Egy olcsóbb gépi földmunka ily módon hosszútávú és állandó károkat jelent.

Épp emiatt az ár alapján nagyon nehéz a gépi földmunkákat meghatározni, hiszen ha jóval drágább, akkor sincs rá garancia, hogy az meg jóval jobb minőségű munka lesz. A gépi földmunkánál a géppark, amivel végezzük, annak állapota, a gépek fogyasztása és szerviz igénye is meghatározza a földmunka árakat. Abba viszont nem látunk bele, hogy ez melyik cégnél mennyi.

 

Gépi földmunka árak, személyre szabott megoldásokkal

 

Ugyanakkor az is előfordulhat, hogy olyan funkciókra, gépi megoldásokra lenne szükségünk, amit az adott szolgáltató gépe pont nem tud. Ezért ennél a gépi földmunkát végző cégnél sokkal több időbe kerül majd az adott feladat elvégzése, mint egy másik céggel, akinek más típusú munkagépe van. Ez is, a munkagépek lehetőségei, funkciói is olyan tényező, ami növelheti a költségeket.

Ilyen szempontok miatt nagyon nehéz belelátni egy szolgáltatás tényleges árába. Inkább hagyatkozhatunk referenciákra, ajánlásokra. Amikor biztosan tudjuk, hogy máshol már jól megoldotta egy kivitelező a feladatot, akkor a mi hasonló problémánkkal is így lesz. Mi emiatt is szoktunk az Ajánlatkérőinket elküldeni olyan referencia személyekhez, akik el tudják mondani milyen munkát végeztünk náluk. Mi ezt bátran tesszük és emiatt ingyenes a helyszíni felmérésünk is. Ily módon teljes mértékben az ügyféllel egyeztetve tudjuk optimalizálni az árakat, mindkét fél megelégedésére. Ezért kérd ingyenes helyszíni felmérésünk még most, ha pontos és megbízható árakat szeretnél a gépi földmunka végzésre.

 

gépi földmunka és tereprendezés ajánlatkérés