telekfeltöltés

Gépi földmunka árak 

Az árak viszonyszámok és több mindent takarnak. Azonban nincs abszolút minőséget meghatározó szerepük. A drágább földmunka nem feltétlenül jobb, de viszont az olcsóbb gyakran okozhat hosszútávon jelentősebb károkat. A legtöbb ár típusú összehasonlítással éppen az a probléma, főként a szolgáltatásoknál, hogy nem tudjuk pontosan mit kapunk, az adott árért cserébe.

Közzé lehetne tenni díjakat óra vagy köbméter alapon. A földmunkák ára azonban egy 2.000 fontttól 20.000 forintig terjedő skálán számolva olyan szórást mutatnak, hogy egy online felületről semmit se tudunk meg belőle. Például az árok ásás díja a föld szerkezetétől függően lehet csak kézi erővel végezve 200 ezer vagy 2 millió forint is ilyen szórással megadott árak esetén. A gépi földmunkával kiásott medence 500 ezer forint, ugyanez kézi földmunkával, esetleg 700 forint. A nagy szórással megadott árak, valójában milyen munkavégzést tükröznek? Merülhet fel a kérdés.

Termékeknél, kézzelfogható fizikai tárgyaknál más a helyzet. Fizikai tárgyaknál a paraméterek, funkciók, teljesítmények jól összehasonlíthatók, így természetesen az árak is. Azonban egy szolgáltatás, mint amilyen a gépi földmunka, annak a minősége sokszor még közvetlenül a munkavégzés után sem derül ki. Az árokásás, alapásás vagy az építési telek előkészítése, hogyan rendelkezhetne fix paraméterekkel? Ahol igazán pontos árakat szeretnénk, ott kis erőbefektetéssel egy helyszíni felmérés kérésével már minden kérdésünkre választ kaphatunk a sok találgatás vagy akár maguk által végzett kalkulációk helyett.

  gépi földmunka és tereprendezés ajánlatkérés

 

Gépi földmunka árak – a minőségi munkavégzés jegyében

 

telekfeltöltésEgy száraz időben elvégzett földmunka után, amit mondjuk nyárelőn végeztek, – egy aszályos nyár után, amikor csak néha volt zápor, a föld, a terület minden pontján nagyon száraz és tömörödött volt  – majd csak az első nagyobb őszi felhőszakadások idején derül ki, hogy a vízelvezetés jól lett e megoldva. S mi történik, akkor ha ez nem így van. Amennyiben módosítani kell az elvégzett földmunkán utólag, akkor minden újabb művelet, újabb költségeket jelent. A gépi földmunka után látszólag minden egyenes volt, a földet szépen eldolgozták, de hát később ebből a „látszólagosságból”, a nem megfelelő szakmai tudás és hozzáértés miatt sok bajunk is lehet. Egy olcsóbb bármilyen modern gépekkel végzett földmunka is ily módon hosszútávú és állandó károkat jelent a tulajdonosnak.

Épp emiatt az ár alapján nagyon nehéz a gépi földmunkákat meghatározni, hiszen ha jóval drágább, akkor sincs rá garancia, hogy az meg jóval jobb minőségű munka lesz. A gépi földmunkánál a géppark, amivel végezzük, annak állapota, a gépek fogyasztása és szerviz igénye is meghatározza a földmunka árakat. Abba viszont nem látunk bele, hogy ez melyik cégnél mennyi. A költségek meghatározásánál az építőiparban alap, hogy csakis nagyon pontos és precíz helyszíni felmérés után adjunk ajánlatot! Sem a megrendelőnek, sem a kivitelezőnek nem mindegy, ahogy a fentebbi példában is szerepelt, hogy valami 200 ezer vagy 2 millió.

 

Gépi földmunka árak, személyre szabott megoldásokkal

 

Ugyanakkor az is előfordulhat, hogy azokra a funkciókra, gépi megoldásokra lenne szükségünk, amit az adott szolgáltató gépe pont nem tud. Ezért ennél a gépi földmunkát végző cégnél sokkal több időbe kerül majd az adott feladat elvégzése, mint egy másik céggel, akinek más típusú munkagépe van. Ez is, a munkagépek lehetőségei, funkciói is olyan tényező, ami növelheti a költségeket.

Ilyen szempontok miatt nagyon nehéz belelátni egy szolgáltatás tényleges árába. Inkább hagyatkozhatunk referenciákra, ajánlásokra. Amikor biztosan tudjuk, hogy máshol már jól megoldotta egy kivitelező a feladatot, a különféle ásás és földegyengetéssel kapcsolatos problémákat. Ilyenkor sokkal biztosabbak lehetünk abban, hogy akkor a mi hasonló problémánkat is tudják majd kezelni. Mi emiatt is szoktuk az Ajánlatkérőinket elküldeni referencia személyekhez, akik el tudják mondani milyen munkát végeztünk náluk. Mi ezt bátran tesszük és emiatt ingyenes a helyszíni felmérésünk is. Ily módon teljes mértékben az ügyféllel egyeztetve tudjuk optimalizálni az árakat, mindkét fél megelégedésére. Ezért kérd ingyenes helyszíni felmérésünk még most, ha pontos és megbízható árakat szeretnél a gépi földmunka végzésre.

 

gépi földmunka és tereprendezés ajánlatkérés